Ljekovita svojstva koloidnog srebra

Piše: Irena Dujmušić
Os Uma

Znate li da postoji univerzalni lijek protiv virusa, bakterija i gljivica, koji uz to diže imunitet i koji je izuzetno jeftin? Da, on postoji, i to postoji još od davnina, a čak je moguće da ga napravite i sami, toliko je dostupan i jednostavan. Radi se o srebru, točnije o koloidnom srebru.

Koloidno srebro se sastoji od srebrnih atoma koji su suspendirani za ione unutar demineralizirane (destilirane) vode. Čestice srebra su dovoljno male da prodiru na staničnoj razini i unište patogene svih vrsta, uključujući i bakterije, gljivične spore, parazite i viruse.

Ne samo da srebro uništava patogene, ono pomaže u bržem zacijeljivanju zaraženog ili oštećenog tkiva. Većina centara za tretiranje opeklina koristi razne oblike srebra kao i zavoje za previjanje natopljene srebrom.

Koloidno srebro možete kupiti preko interneta ili u dobrim trgovinama zdrave hrane, no možete napraviti i svoje vlastito i to jeftino i jednostavno, važno je samo napraviti Bredigovim procesom.

Koloidno srebro ima mnogo aplikacija i lako se nanosi te nema negativnih nuspojava. Ono ostavlja korisne bakterije netaknutima. Protivnici koloidnog srebra će često istaći slučaj arigirije, kad koža poplavi, kao tešku nuspojavu uzimanja ovog prirodnog antibiotika. No, koža će poplaviti samo ako koristite običnu kuhinjsku sol kao elektrolit. To stvara srebrni klorid, koji je netopiv u vodi i zato se nakuplja u tkivima. Kada se koristi u velikim količinama, srebrni klorid izaziva spomenuto obojenje kože poznato kao argirija. Stoga je iznimno važno da se pri izradi pridržavate točnih uputa.

U čemu sve koloidno srebro može pomoći ili izliječiti:

Možete ga koristiti kao sprej za opekline čime ćete spriječiti infekcije i osigurati brže ozdravljenje bez ožiljka, također ga možete prskati ili nakapati na lišajeve, čireve, herpesne čireve, bradavice.

Ako imate probleme s bronhijima ili upalom pluća, možete staviti koloidno srebro u svoj inhalator i izravno ga udisati. Koloidne srebrne kapi mogu se koristiti za infekcije uha bez ikakvih štetnih nuspojava. Neki ih također koriste i za infekcije očiju i nosa.

Primjenjuje se i lokalno za vaginalne infekcije, kao i za infekcije na muškim spolnim organima.

Može se uzimati kod napada gripe, prehlade ili bronhitisa kako bi ove bolesti lakše prebrodili bez uništavanja dobrih bakterija. Ne zaboravite, antibiotici ubijaju i dobre i loše bakterije.

Koloidno srebro se može uspješno koristiti u borbi protiv MRSA infekcija. MRSA (meticilin-rezistentni Staphylococcus aureus) je stafilokokna infekcija koja može biti smrtonosna i otporna je na antibiotike. Ona se obično događa tijekom bolničkih boravaka, ali je postala jako raširena i izvan bolničkih prostora.

Svakodnevno uzimanje malih količina srebra će vam osigurati ono što neki nazivaju drugi imunološki sustav kako bi se zaštitili protiv gripe i prehlade. Jednostavan i jeftin način jačanja imuniteta, posebno ako napravite svoje vlastito koloidno srebro.

No, sve ovo navedeno je tek mali dio bolesti i stanja kod kojih se uspješno može koristiti koloidno srebro. Svoju primjenu može naći za oko 600 bolesti, neke od njih su – grlobolja, akne, candida albicans, upala mjehura, Crohnova bolest, crijevne bolesti, bolesti prostate, gastritis i mnoge druge. Možda jedno od najvažnijih koje se mora navesti jest to da se srebro može koristi i kao lijek protiv raka. osim toga, vrlo učinkovito djeluje i kod liječenja kućnih ljubimaca.

Više o koloidnom srebru:

Medicina je koristila srebro kao glavni antibiotik i sredstvo protiv gljivičnih infekcije sve do 1930., nakon čega su antibiotici postali glavni izvor Big Pharminih prihoda. Logičan slijed događaja s obzirom na to da koloidno srebro svatko može proizvesti sam kod svoje kuće dok antibiotike ne može.

Kako je sve više i više antibiotika stvoreno, patogeni mikroorganizmi postaju sve otporniji na njih. Istovremeno su zanemarene zdravstvene opasnosti nametnute od strane antibiotika koji uništavaju crijevnu floru potrebnu za probavu i imunitet.

Antibiotska uporaba smanjuje imunitet jer uništava i dobre bakterije uz loše. Osim toga kod uporabe antibiotika uvijek postoji opasnost da odjednom razvijete alergiju na njih te vam se može dogoditi anafilaktički šok, često i s fatalnim posljedicama. Pri korištenju koloidnog srebra nema bojazni od nuspojava. Još nešto: budući da srebro djeluje tako da guši enzime koje patogeni koriste za opstanak, oni nisu u stanju razviti otpornost na njih.

Za kraj – razlika između koloidnog i ionskog srebra. Ovo dvoje se razlikuje, no danas se za oboje uvriježio naziv koloidno srebro. Otopljeno srebro je u biti uvijek ionsko, a ne koloidno. Ionsko srebro bi bila otopina u kojoj se nalaze atomi srebra kojima nedostaje po jedan elektron, a koloidno srebro je otopina u kojoj su vrlo sitne metalne čestice srebra koje ostaju plutati unutar tekućine bez taloženja. Koloidno srebro koje nalazimo u ponudi je po sadržaju pretežno ionsko – 85-95% iona u odnosu na 5-15% koloidnih metalnih čestica.

Izvor: Natural News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s