Predvedska Indija je znala za postojanje DNK

Os Uma
Piše: Barbara Kovačević

Vedski znanstvenik iz Indorea tvrdi da DNK nije nedavno otkriće nego da je riječ o drevnoj znanosti čiji se tragovi prate sve do Mohenjo–Daro civilizacije iz doline Inda. Autor četiri knjige o vedskoj literaturi, dr. CP Trivedi u svojoj posljednjoj knjizi tvrdi da u Vedama postoji dokaz o poznavanju DNK. Njegova knjiga „Vedska znanost spram moderne znanosti“ uskoro će biti i objavljena.

„Ponosno tvrdim da je DNK po prvi puta otkrivena u Indiji prije više od 18.000 godina. Njezin je opis u Vedama, a brojevi se nalaze na pečatima iskopanima u dolini Inda,“ tvrdi dr. Trivedi.

DNK je u modernoj znanosti po prvi puta izolirana 1869. od strane švicarskog liječnika Friedricha Mieschera. Njezinu dvostruku spiralnu strukturu prvi su 1953. otkrili Watson i Crick i ona je ostala prihvaćena do današnjeg dana. Dr. Trivedi tvrdi da je dokaz o otkriću DNK i procesu podjele stanica vidljiv u arheološkim pečatima i kamenju na područjima Mohenjo i Daro.

„U Vedama se nazivi tvashta i vivasvat odnose na DNK. Njezin slikoviti prikaz je vidljiv na pečatima civilizacije indijske doline,“ kaže dr. Trivedi.

Prema znanstveniku, grupa malenih pečata simbolički prikazuje kronološku evoluciju kreacije od predkozmičkog stanja do evolucije čovjeka. Slikoviti prikaz na pečatima srodan je detaljnoj  strukturi DNK i procesu prijenosa gena kako je opisano u modernoj znanosti, kaže.

DNK

Trivedi je teoriju Higgsovog polja objasnio Hiranyagarbhin zlatnim embrijem dok je svemir prikazan kao jezik subatomskih čestica koji subatomskim česticama daje gravitaciju. Nevidljivo polje koje prožima cijeli univerzum česticama daje masu i omogućava im da se grupiraju i formiraju zvijezde i planete. Nadalje je, navodi, objašnjen i proces kreacije kojeg navodi kao odgovor znanstvenicima s CERN-a kao daljnji trag pri razumijevanju univerzuma.

Dr. Trivedi je na svojem blogu nešto detaljnije iznio svoje nalaze i stav:

” Vedski su vidovnjaci porijeklo i evoluciju kreacije opisali kao prirodni fenomen evolucije iz temeljne energije. Izrazili su evoluciju živih bića iz jedne stanice uz genetsku rekombinaciju. Stanica je nazvana ribhu dok su njezini razni stupnjevi nazvani ribhu, ribhukshan i vaja. Jezgra je nazvana brihaspati,a kromosom yama-yami. DNK je nazvan tvashta i vivasvat, a klorofil ima naziv parna-mani…. Izvor života su biljke koje se naziva božanskim iscjeliteljima… Životna energija, poznata kao gravitacijska sila, pojavljuje se prema vlastitom nahođenju kretanjem soka u stanicama tijela pri rođenju. Diobom stanica ga održava. Pri starenju i kod smrti fizičkog tijela, nestaje proizvoljno. DNK je prisutan u svakom živom biću…”

Dr. Trivedi je ranije pisao Uredu premijera o svojim tvrdnjama o DNK.

„Ured je moj zahtjev proslijedio Odjelu za kulturu, indijskoj vladi.  Ali ništa se od tada nije dogodilo,“ žali se. Dr Trivedi je predstavio nekoliko dokumenata o dokazima o DNK u vedskim tumačenjima u inozemstvu. „Nedavno sam svoj rad prezentirao u Ateni i moja su otkrića tamo bila vrlo cijenjena,“ kaže.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s