Kratka zanimljivost – Emu ulje, aboridžinsko čudo za zdravlje

Već tisućama godina Aboridžini diljem Australije koriste ulje dobiveno od ptice Emu za tretiranje mnogih problema s kožom, poput bora i ekcema. No, prednosti ovog ulja se ne odnose samo na to, već na čitav spektar bolesti i stanja te djeluje i kod alergija, upala, artritisa, glavobolje i kardiovaskularnih bolesti.

Emu ulje je bogato masnim kiselinama poput linolne, oleinske i stearinske kiseline. Zbog svog sastava, izrazito dobro prodire kroz kožu, što zauzvrat potiče izvanredne prednosti. Poznato je da smanjuje upalna stanja kože, modrice, bol u mišićima i ukočenost. Također odlično djeluje na tvrdokorne ekceme, akne i bore te poboljšava izgled ožiljaka, opeklina, strija i oštećenja nastala od sunca.

Ove dobrobiti potječu od visokih razina vitamina A, oleinske i linolne kiseline te sapogena. Vitamin A putem antioksidativnih svojstva popravlja oštećenja kože, oleinska i linolna kiselina obnavljaju stanice kože i ublažavaju bol, a sapogeni omekšavaju kožu.

No emu ulje ne djeluje samo površinski, istraživanje provedeno na životinjama je utvrdilo da je ovo ulje djelotvorno u liječenju crijevnih poremećaja. Drugo istraživanje nalazi da emu ulje u kombinaciji s maslinovim uljem značajno snižava kolesterol, čak bolje od kokosovog ulja. Osim toga, svjedočanstva pokazuju da djeluje i kod sindroma karpalnog tunela, bolesti desni, migrena i glavobolja, visokog krvnog tlaka i reumatoidnog artritisa.

Ukoliko ste u prilici nabaviti ovo ulje, vodite računa o tome da ono bude prvoklasno, te da nije miješano s drugim uljima.

Izvor: Natural News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s