Veliko prijateljstvo jednog pingvina i njegovog čovjeka

Os Uma
Piše: Irena Dujmušić

Iako zakon u Brazilu zabranjuje držanje divljih životinja, jedan pingvin se ne obazire na to. On se od 2011. godine, kada ga je na obali našao i spasio Joao Pereira de Souza, svake godine vraća kako bi proveo s njim osam mjeseci na obali malog ribarskog sela Proveta.

Dindim, kako ga je Souza nazvao, je Magellanov pingvin kojeg je more izbacilo prekrivenog naftom na obalu. Tu ga je Souza pronašao, očistio i nahranio, spasivši mu život. Kada se oporavio, pustio ga je da se vrati odakle je došao, ali pingvin nije želio otići. Souza je potom uzeo čamac, otisnuo se s pingvinom i pustio ga u more no kada se vratio, Dindim ga je čekao.

Te je godine Dindim s njim proveo 11 mjeseci, i nakon što je promijenio perje, otišao je. Nitko nije pomišljao da će se vratiti no Pingvin  je sve iznenadio, vratio se nakon nekoliko mjeseci i pronašao svog prijatelja Souzu.

Od tada, svake godine s njim provodi osam mjeseci, a četiri mjeseca je odsutan zbog razmnožavanja, a pri tome prevali oko 8 000 kilometara plivajući, samo da bi bio sa svojim čovjekom. Dindim je iznimno vezan uz svog čovjeka, i ne dozvoljava niti jednoj drugoj osobi da ga dotakne, a također mu je draže ako se i druge životinje ne približavaju Souzi.

Stručnjaci su iznijeli teze kako ovaj pingvin smatra da je Souza također pingvin i da ga smatra svojom obitelji te da se zato tako ponaša, no samo Dindim zna pravu istinu, koju smo mi ljudi pomalo zaboravili – svi smo mi povezani, a veže nas samo iskonska ljubav.

Izvori: CBC, Boredpanda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s