Nađen mogući dokaz da život na Zemlji potječe iz svemira

Piše: Irena Dujmušić
Os Uma

Prilikom istraživanja krhotina prikupljenih balonom koji leti Zemljinom stratosferom, znanstvenici su pronašli neobičan okrugli objekt, za koji sugeriraju da bi to mogao biti mikroorganizam kojeg su vanzemaljci poslali na Zemlju kako bi kreirali život.

Sveučilište u Buckinghamu izvještava da je ovaj objekt otkrio astrobiologist Milton Wainwright s timom istraživača, a kažu da je okruglog oblika, ne širi od debljine ljudske vlati kose, filamentozan izvana, a iznutra sadrži mekani biološki materijal. Rendgenska analiza pokazala je da se sfera sastoji uglavnom od titana, s tračkom vanadija.

Prema Wainwrightovoj pretpostavci, ovaj biološki materijal je možda poslan na Zemlju od strane nepoznate civilizacije kako bi nastavili zasijavanje planete životom, a ova teorija dolazi od Francisa Cricka, molekularnog biologa, suotkrivača strukture DNK iz 1953. godine i dobitnika Nobelove nagrade. Ona također navodi da se ova teza znanstvene fantastike, o panspermiji, ni ne bi uzela za ozbiljno da nije potekla od Cricka koji je zajedno s biokemičarem Leslie Orgelom napisao znanstveni rad o usmjerenoj panspermiji. Osim teorije da se radi o namjernoj panspermiji, postoji i teorija da su ovakvi objekti namjenjeni kako bi zarazili ljudski rod s bolestima opasnim po život.

Wainwright također navodi da je ova sfera, prilikom udaranja u balon napravila maleni krater, što bi bila umanjena verzija udara ogromnog asteroida u Zemlju, prilikom čega su navodno nestali dinosauri. Ovaj krater također dokazuje da je sfera dolazila na Zemlju iz svemira, jer organizam koji dolazi sa Zemlje ne bi putovao dovoljno brzo da izazove takav učinak.

NASA se također priključila istraživanju, te i oni šalju balone koji će u stratosferi tražiti dokaze o životu, a Wainwright se nada da će dobiti iste rezultate, a hoće li priznati što su otkrili ili će rezultate zadržati za sebe, tek će se vidjeti.

Ovi nalazi su došli u trenutku dok su znanstvenici iz Velike Britanije i Japana pokrenuli ISPA – Institut za proučavanje Panspermije i Astroekonomije, s ciljem dokazivanja da je život na Zemlji nastao iz svemira. Profesor Wickramasinghe, direktor istraživanja u Institutu već dugo održava biološki materijal, bakterije i viruse koji stalno padaju iz svemira na Zemlju. On izjavljuje: “Mainstream znanost i institucije se bore protiv teorije koja izlaže ova uvjerenja, no dokazi koji dolaze iz meteorita, od uzoraka bakterija iz svemira i iz promatranja svemira čine njihov otpor težim. Dokazivanje da je Zemlja u stalnoj razmjeni materije s većim kozmosom će imati posljedice ne samo u smislu našeg identiteta, već nam isto tako može dati uvid u vanzemaljske viruse koji mogu biti važni za naš grupni identitet, razvoj i sami opstanak.”

Izvori: Huffington Post, Sunday Express

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s