Terapeutski aspekti uzgoja kanabisa

Os Uma
Autor: Irena Dujmušić

Kao ljekovita biljka, kanabis pruža olakšanje i rješenje za mnoge bolesti i stanja, no on pruža još toga jer se vlastitim uzgojem ovog lijeka postiže i terapeutsko djelovanje koje će blagotvorno djelovati kod popratnih stanja koja prate svaku bolest, poput potištenosti i depresije. Ako postoji išta bolje od liječenja tvarima iz prirode onda je to uzgoj svog vlastitog lijeka jer to donosi osjećaj potpune slobode i kontrole nad vlastitim životom.

Kada je riječ o liječenju mnoštva različitih bolesti, kanabis se neumoljivo probija na sam vrh lijekova po svojoj učinkovitosti i neškodljivosti. Dokazano je kako pomaže kod mnogih stanja i liječi mnoge bolesti, od raka i epilepsije do PTSP-a i autizma. Kanabis ulje kao i terapija cjelovitom biljkom zaista čini čuda, na primjer, mnoga djeca su zahvaljujući kanabisu u mogućnosti hodati, razgovarati, disati i živjeti potpuno normalno, na svoju vlastitu radost, ali i veselje svojih roditelja koji više ne moraju bespomoćno gledati kako njihovo dijete svakodnevno pati.

Oni koji pate od multiple skleroze ovom terapijom mogu vratiti svoj život u normalu, što nisu mogli uz konvencionalnu terapiju. Oboljeli od raka uspješno liječe ovu teško izlječivu bolest, a oni koji pate od PTSP-a i bilo kojeg oblika teške boli konačno mogu odahnuti i uživati u smirujućem djelovanju kanabisa.

No, uživanje u uzgoju svog vlastitog lijeka je dodatni bonus, i također predstavlja uspješno terapeutsko djelovanje, što mogu potvrditi svi oni koji svojim vlastitim rukama i trudom uzgajaju svoju hranu i ljekovito bilje. Onaj osjećaj kada brižljivo uzgajate svoju biljku i kada uberete plod svog truda je također ljekovit sam po sebi, tako da uzgoj kanabisa predstavlja aktivnost koja se izrazito pozitivno odražava na zdravlje bolesnika. Budući da svi oboljeli od bilo koje bolesti ujedno i pate od nekog oblika depresije, za njih će, kao i za oboljele od PTSP-a, sam uzgoj kanabisa predstavljati oblik liječenja jednak samoj konzumaciji. Pronaći će ogromno olakšanje u brizi oko biljke u rastu i smirenosti kakvu ona pruža, ali ne samo to, uživat će u uzgoju svog vlastitog lijeka što će im dodatno donijeti veliko olakšanje jer će eliminirati nemir koju stvaraju mnoga pitanja – poput pitanja financija kao i upitnosti kvalitete gotovog lijeka kojeg su bili primorani kupiti.

Dakle, oni koji već mogu uživati u slobodnom uzgoju svog lijeka vam mogu potvrditi, uzgoj kanabisa je ne samo medicinski koristan već i bitan faktor vašeg zdravlja. Osim što ćete se družiti s biljkama koje svojom energijom i vibracijama smiruju, i što se u njihovom prisustvu lakše diše, ovim ćete činom uživati u osnovnim postulatima slobode koja nam je predugo bila uskraćena, slobode u odabiru liječenja i slobode u uživanju u uzgoju vlastitog lijeka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s