Vibracijsko iscjeljivanje cvjetnim esencijama

Os Uma

Vibracijsko iscjeljivanje koristilo se tijekom tisuća godina u starim civilizacijama, poput primjerice akupunkture, međutim, vibracijska terapija cvjetnim esencijama slabo je poznata iako je ovo jedan od najdinamičnijih resursa za iscjeljivanje.

Sve što postoji ima određenu energiju i vibraciju koja vibrira prema određenoj frekvenciji, a vaš energetski sustav, vaše emocije, vaše misli, vaša osobnost imaju svoju jedinstvenu frekvenciju. Svi naši osjećaji i misli rezultat su energetskih obrazaca. Poznati autor Gregg Braden u svojim istraživanjima dokazao je da negativne emocije uzrokuju snižavanje frekvencija energetskog polja, dok osjećaji ljubavi, radosti i druge pozitivne emocije povisuju frekvenciju energetskog tijela.

Cvjetne esencije su infuzije cvijeća – vibracijski i energetski otisak u izvorskoj vodi (a znamo da voda ima memoriju), te prenose životnu energiju iz cvijeća u naše energetske kanale, te rade na našoj suptilnoj anatomiji (meridijani, čakre, suptilna tijela), kao katalizatori za uspostavljanje duhovne, emocionalne i psihološke ravnoteže (za razliku od homeopatije koja radi s fizičkim i eteričkim tijelima).

Cvijeće ima vrlo visoku frekvenciju i ono sadrži najveću količinu životne energije koja se može naći u biljkama. Cvjetne esencije prema tome sadrže energetski potpis ili energetski otisak cvijeća u vodi, korištenjem sunčeve svijetlosti. Svaki cvijet predstavlja jednu ili više kvaliteta emocija koje ljudi izražavaju, pa korištenje esencija pomaže u uravnoteživanju tih emocija. Kada u naše tijelo i naš energetski sustav unosimo tako visoke frekvencije, «putem zakona rezonance», naš sustav se automatski prilagođava i usklađuje s tom višom frekvencijom.

Svi mi imamo mjesta u našim životima koja su izvan ravnoteže, pa tako svaka osoba može imati koristi od odgovarajuće esencije ili kombinacije esencija. Na našem putovanju do cjelovitosti, potrebno je suočiti se i otpustiti bolne osjećaje i rane iz prošlosti koje smo ignorirali ili potiskivali. Cvjetne esencije djeluju na način da na površinu izvlače naše neravnoteže i blokiranu energiju, pomažući nam tako da ih prvo osvijestimo, a potom i otpustimo sve ono što nije za naše najviše dobro.

Kod terapije cvjetnim esencijama nema brzih instant rješenja. Prije nego li se vide rezultati, potrebno je od nekoliko dana do nekoliko tjedana (a za dublje probleme i do nekoliko mjeseci) prije nego li počnete vidjeti rezultate, a oni se mogu očitovati u suptilnim pomacima u vašem biću. Npr. možete primijetiti novi stav, novi osjećaj ili ishod, neku novu mogućnost koju prije niste mogli zamisliti, nove uvide, veću sposobnost da se nosite s nekom situacijom, ublažavanje simptoma, više energije i vitalnosti, te brojne druge nijanse u vašoj osobnosti i vašem životu.

Terapija cvjetnim esencijama također ima i preventivnu ulogu za razne fizičke bolesti. Naime, mnogi fizičari i iscjelitelji kao što su Deepak Chopra, Caroline Myss, Louise Hay, Christine Northrup slažu se da se sve bolesti temelje na negativnim emocijama i negativnim uvjerenjima. Promjenom negativnih osjećaja i uvjerenja u pozitivna, automatski umanjujemo mogućnost da se naši neskladni obrasci materijaliziraju u fizičkom obliku u vidu bolesti.

Izvor: Transformativa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s