Kako očistiti epifizu i otvoriti put ka spiritualnom?

piše: Irena Dujmušić

Os uma

Mnogima je poznata uloga epifize ili pinealne žljezde u tjelesnom i duhovnom smislu, no važno je znati da ona ne može vršiti svoju funkciju ukoliko se počela kalcificirati. No, postoje brojni načini kako da održite svoje “treće oko” zdravim.

Epifiza je malena endokrina žlijezda veličine zrna graška, smještena između hemisfera mozga.

Uloga epifize je dugo bila nepoznata, zapravo, smatralo se da je evolucijski degenerativni ostatak većeg organa. Danas je poznato u zdravstvenom smislu da ona luči hormon melatonin, regulira endokrine funkcije, stanje budnosti i sna, cirkadijski ciklus te pretvara živčane signale u endokrine signale.

Epifiza je fotoosjetljiva, Sunčeva svjetlost na nju djeluje kao vanjski sat po kojem se usklađuje naš unutarnji sat. U odsutnosti dnevnog svjetla, epifiza pretvara aminokiselinu triptofan u hormon serotonin koji se pretvara u drugi hormon melatonin. Proizvodnja melatonina je najveća kod djece do puberteta, a nakon toga se sa starenjem njezino lučenje sve više smanjuje. Ova žlijezda se vremenom kalcificira, a najviše utjecaja na to ima unos fluora u organizam.

Kako bi održali epifizu zdravom, trebamo utjecati na njezino zdravlje pomoću sljedećih postupaka:

Izlaganje suncu:

Sunce stimulira pravilan rad epifize, stoga je potrebno izložiti glavu suncu, otprilike 20-tak minuta dnevno.

Eliminacija halida:

Halidi su kemijske tvari poput floura, klora i broma. Svi imaju sličan učinak kalcifiranja na epifizu, a ponajviše fluor, stoga ih prije svega treba eliminirati iz prehrane. Fluor se nalazi u komercijalnim pastama za zube te se u nekim zemljama dodaje u pitku vodu. Napravite sami svoju pastu za zube, ili kupujte one bez fluora te konzumirajte izvorsku vodu.

Bez dodataka kalcija:

Suplementi kalcija su jedan od najvećih uzroka kalcifikacije, budući da ionako nisu djelotvorni preporuča se ne uzimati ih. Dodataka kalcija ima i u hrani u obliku kalcij fosfata, kalcij karbonata i dikalcij fosfata pa i na to treba obratiti pažnju.

Izbjegavanje unosa žive:

Zbod svog neurotoksičnog djelovanja, živu treba svakako izbjegavati. To znači – zamijeniti sve zubne ispune punjene živom, reći ne cjepivima, paziti na konzumaciju ribe, posebno iz zagađenih područja, nikako ne koristiti takozvane štedne sijalice. Živa spada u teške metale, koji se moraju očistiti iz organizma, a koji su neki od najboljih načina za čišćenja organizma od teških metala saznajte ovdje.

Izbjegavanje toksina:

Svi su pesticidi toksični, a neki od njih su izrazito toksični za epifizu. Stoga se preporuča konzumacija samo organski uzgojene hrane, uz veći postotak unosa takve sirove hrane. Naravno, treba izbjegavati i umjetna sladila, te kemijske spojeve koji se nalaze u komercijalnim proizvodima za osobnu higijenu. Umjesto toga, može se koristiti stevija i organski higijenski preparati.

Konzumacija organskog ulja s aktivatorom X:

Jedno od najmoćnijih prirodnih tvari za dekalicifikaciju epifize. Dr. Weston Price je otkrio aktivator X, za koji se danas smatra da je vitamin K2 – životinjski oblik vitamina K. Njegova istraživanja su proučavala aktivatore topive u mastima, a to su vitamini koji se nalaze u masnoćama i iznutricama stoke hranjene ispašom, te u određenim plodovima mora kao što su riblja ikra, školjkaši i rakovi, masna riba i ulje riblje jetre. Tri su aktivatora topiva u mastima: vitamin A, D  i K2.  Ovi su vitamini aktivatori jer pri apsorpciji minerala djeluju katalitički, odnosno, bez njih tijelo ne može iskoristiti minerale. Danas je iz prehrane nemoguće primiti dovoljnu količinu aktivatora topivih u mastima, stoga se preporuča ulje jetre bakalara ili raže radi vitamina A i D, zajedno s izvorom vitamina K, poput maslaca od životinja hranjenih ispašom ili takozvanim visokovitaminskim maslačnim uljem dobivenim hladnim centrifugiranjem maslaca krava koje jedu brzorastuću travu. Kombinacija ova tri vitamina može preokrenuti proces arteroskleroze, čime će enzimska ravnoteža biti obnovljena. To onda omogućuje da se ukloni kalcij iz arterija i drugih mjesta poput epifize i vrati tamo gdje pripada, odnosno u kosti.

Detoksifikacija uz MSM:

MSM (metilsulfonilmetan) je biološki aktivni sumpor, metabolit DMSO-a (dimetilsulfoksid), a oboje su izvori sumpora. Pomaže nositi tvari preko stanične barijere, diže oksidacijski potencijal organizma, ubija patogene, odličan je protiv bolova, za izgradnju kose, kože, noktiju i kosti. Osim svega toga, odličan je detoksifikator.

Sirovi kakao za aktivaciju:

Sirovi kakao zbog visokog sadržaja antioksidansa stimulira rad epifize, a također i čisti organizam.

Češnjak, origano ulje i ekstrakt nima za topljenje kalcija:

Češnjak je u stanju otopiti kalcij i djeluje kao antibiotik. Također je poticaj pravilnom radu imunološkog sustava. Za one koji žele spriječiti miris daha po češnjaku – dovoljno je prožvakati malo lišća peršina nakon konzumacije. Origano ulje i ekstrakt nima djeluju kao prirodni antibiotik protiv oklopa od kalcija koje nanobakterije stvaraju oko sebe u epifizi.

Tamarind protiv fluora:

Pulpa, kora i lišće od tamarinda može se koristiti za izradu čajeva, ekstrakta i tinkture koje će vam pomoći eliminirati fluor putem urina. Tamarind se koristi u ayurvedskoj medicini i ima mnoga pozitivna zdravstvena svojstva.

Brojni su načini kako da očistite svoju epifizu i time osigurate njenu aktivaciju, što vam može otvoriti put u spiritualni svijet…

 

Izvori: Earth we are one, Weston A.Price, Walking times

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s